Zoeken in deze blog

zondag 25 mei 2014

#81: The Robert Cray Band - In My Soul (2014)


Afgelopen vrijdag was ik in Paradiso bij een concert van The Robert Cray Band. Hoewel ik hem al volg vanaf 1985 had ik hem nog nooit live gezien. Dat blijkt achteraf een vergissing. De nu zestigjarige Cray is live nog steeds geweldig op dreef.

Aanleiding voor de tour is Robert Cray's zeventiende studioalbum sinds 1980: In My Soul. Voornamelijk bekend als bluesman heeft hij zich ook vaak op aanverwante terreinen als jazz, R&B en soul begeven. Zo ook op dit nieuwste album waarop met name Memphis soul en R&B invloeden te vinden zijn. Het heeft een aangename, rustige, relaxte luisterplaat opgeleverd.

De veelvoudig Grammy Award winnaar presenteert een uitgekiende mix van originele tracks en covers. Tot die laatste groep behoren bijvoorbeeld een funky versie van Otis Redding's Nobody's Fault But Mine en een sfeervolle versie van Bobby Bland's Deep In My Soul.

Maar ook de originele tracks zijn prima. Opener You Move Me zet direct de toon, is lekker uptempo en een 'Robert Cray classic' in spé. Het enige andere nummer dat qua tempo in de buurt komt is I Guess I'll Never Know.

Voor de rest veel langzame, bluesy soul zoals de 'limited edition bonus track' Pillow en het ultieme liefdesverdriet in Fine Yesterday.

Vermeldenswaard is zeker ook het eerbetoon aan Booker T & The MG's (vooral bekend van Green Onions). Luister maar eens naar de heerlijke live versie van Hip Tight Onions (gevolgd door 'Deep In My Soul').

Robert Cray heeft het weer geflikt om een prima plaat af te leveren. Van het album is ook een Official Trailer te bekijken.


© 2014 TTZL


Official website: Robert Cray
Wikipedia EN: Robert Cray
Wikipedia NL: Robert Cray
Youtube: Deep In My Soul
Youtube: You Move Me
Youtube: I Guess I'll Never Know
Youtube: Pillow
Youtube: Fine Yesterday
Youtube: Hip Tight Onions/Deep In My Soul (live)
Youtube: Green Onions (Booker T. & The MG's)
Youtube: Official Trailer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten