Zoeken in deze blog

zondag 7 oktober 2018

#308: Roger Waters - Hello (I Love You) (2007)

In 2007 verscheen de sci-fi/family film The Last Mimzy. Ik heb hem niet gezien, maar afgaand op de recensies en de trailer lijkt het een aardige speelfilm, maar geen meesterwerk. Opvallend is wel de bijdrage van Roger Waters, één van de oprichters van Pink Floyd

De filmmuziek is gemaakt door de bekende soundtrack-componist Howard Shore (o.a. The Lord Of The Rings) en hij heeft samen met Roger Waters een track gemaakt die zowel in de film te horen is als tijdens de aftiteling.

De film gaat over twee kinderen die een geheimzinnig kistje vinden met allerlei artikelen. Al snel na het openen van het kistje beginnen de kinderen allerlei speciale gaven te ontwikkelen. Waters heeft getracht de sfeer van de film te vangen en zegt hierover: "Ik denk dat we samen een nummer hebben bedacht dat de thema's van de film vastlegt, de botsing tussen de beste en slechtste instincten van de mensheid en hoe de onschuld van een kind doorslaggevend kan zijn."

Ze zijn daarin volgens mij geslaagd, al vergt het wel enige inspanning van de luisteraar. Hello (I Love You) is een song die je in eerste instantie niet direct bij je kladden pakt, maar na enige luisterbeurten kruipt hij onder je huid. Het nummer doet erg Pink Floyd-achtig aan en citeert uit en refereert aan met name The Dark Side Of The Moon en The Wall, maar ook elementen van de albums uit de vroege jaren zeventig hoor je terug.

Er zijn twee versies van het nummer. De hiervoor aangehaalde 'radio edit' waarvoor een clip is gemaakt en een 'album version' die bijna twee minuten langer is. Met name die versie van Hello (I Love You) vind ik erg goed. Het instrumentale middenstuk is flink uitgebreid en dat versterkt de sfeer enorm.

Naast de reguliere CD- en download-versies van de single is er door het in vinyl gespecialiseerde Tonefloat-label uit Rotterdam ook een tot duizend exemplaren gelimiteerde versie op transparant vinyl uitgebracht waarvan ik er gelukkig één heb kunnen bemachtigen.

© 2018 TTZL


Officiële website: Roger Waters
Wikipedia EN: Roger Waters
Wikipedia NL: Roger Waters

YouTube: Hello (I Love You) [radio edit/clip]
YouTube: Hello (I Love You) [album version]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten