Zoeken in deze blog

zaterdag 19 januari 2019

#323: Alides Hidding - Hollywood Seven (1980)

Alides Hidding is bekend geworden als de zanger en voorman van Time Bandits. Die band was gedurende een paar jaar (1981-86) heel populair en scoorde acht Top 40 hits, waarvan vier de top tien haalden: Live It Up (1981), I'm Specialized In You (1983), Listen To The Man With The Golden Voice (1983) en I'm Only Shooting Love (1983).

Vóór deze periode maakte Alides Hidding echter al de solo-single Hollywood Seven die ik eigenlijk beter vind dan zijn werk met Time Bandits. Het nummer wer in 1980 een klein hitje. Het verbleef vijf weken in de Top 40 met als piek de 25e plek.

Het nummer start met een sterk intro van gitaar en bas en waarna Hidding het verhaal start over een meisje uit Omaha dat naast hem komt wonen en het wil gaan maken in Hollywood. Als het niet zo wil vlotten met haar acteercarrière, en haar spaargeld op is, begint ze mannen mee naar huis te nemen. Op een gegeven neemt ze echter de verkeerde mee met fatale gevolgen: 

I found her there one mornin'
When she didn't come for coffee when I called
She brought the wrong one home this time
There were crazy lipstick squalls across the wall
Now she's goin' back to Omaha but not the way she planned
There will be no crowd to cheer her on, no welcome home, no band

Naast de sterke tekst is het een perfecte popsong met een lekkere stuwende beat, met smaakvol gearrangeerde strijkers en een prominente saxofoon die het geheel mooi inkleurt. 

In de tijd dat het nummer uitkwam was het ook gewoonte om uitgerekte versies op een 12-inch uit te brengen. Helaas was lang niet iedere mix geslaagd te noemen en de 12-inch mix van Hollywood Seven is hier een voorbeeld van. Ik hou het maar bij de originele versie waar ik nog altijd graag naar luister.

© 2019 TTZL



Officiële website: Alides Hidding
Wikipedia NL: Alides Hidding / Time Bandits

YouTube: Hollywood Seven
YouTube: Hollywood Seven (12" version)

YouTube: Live It Up [Time Bandits - clip]
YouTube: I'm Specialized In You [Time Bandits]
YouTube: Listen To The Man With The Golden Voice [Time Bandits]
YouTube: I'm Only Shooting Love [Time Bandits]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten