Zoeken in deze blog

zaterdag 8 juni 2013

#31: Monolake - Gobi. The Desert EP (1999)

Monolake (vernoemd naar Mono Lake in de VS) maakt minimal techno waarin complexe ritmes en diepe bassen worden gemixt met opnames van ambient geluiden zoals insecten, straatgeluid, golven op de oceaan. 

In 1999 werd het proces voor Gobi. The Desert EP als het ware omgekeerd. Aards gehum, het tsjirpen van insecten, geluiden van de wind en het gerommel van onweer in de verte zijn hier de basis en er worden spaarzaam techno-elementen aan toegevoegd. Met één uitzondering: de normaal aanwezige ritmes zijn hier geheel afwezig. 

Dit zorgt voor een ambient track die zich ruim 36 minuten de perfecte soundtrack toont voor een fictieve natuurdocumentaire, getiteld 'Een dag in de woestijn'. 

Dan weer verstild, dan weer langzaam in beweging komend als een woestijnslang. Maar altijd is er die dreiging en die spanning van niet weten wat er komen gaat.

Dit is absoluut niet ieders 'kopje thee', maar later op de avond met het licht uit, de ogen dicht en de stereo op een flink volume kan Gobi. The Desert EP je een betoverend half uurtje schenken.

© 2013 TTZL


Officiële website: Monolake

Wikipedia DE: Monolake
Wikipedia EN: Monolake
Wikipedia NL: Monolake
Youtube: Gobi. The Desert EP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten