Zoeken in deze blog

zondag 10 januari 2016

#165: Cliff Nobles & Co. - The Horse (1968)

Er zijn van die nummers die bijna iedereen herkent, maar waarvan slechts weinigen de titel of artiest kunnen noemen. The Horse van Cliff Nobles & Co. is zo'n nummer, maar wel één met een opmerkelijk verhaal.

The Horse is een uptempo soulnummer met vette blazers en halverwege een uitermate lekkere break. Het begon zijn bestaan als B-kant van de single Love Is All Right uit 1968 en is in feite de instrumentale versie daarvan. 

De DJ van de radio-stations draaiden echter consequent de B-kant van de single. De platen-maatschappij draaide snel de A en B kant om en het instrumentale nummer werd een een grote hit (#2 in de VS).

Cliff Nobles was de zanger van de groep en hij is dus in het geheel niet te horen op The Horse. Het zijn de blazers die de show stelen en zij zouden vanaf 1973 triomfen vieren als MFSB. Een groep van zo'n dertig muzikanten die zowel zelf platen opnamen alsook de huismuzikanten werden van het roemruchte Philadelphia International Records.

In Nederland werd The Horse ook in 1968 uitgebracht, maar het werd geen hit. Het nummer werd pas echt bekend toen Radio Veronica het ging gebruiken als achtergrondmuziek bij de aankondigingen van de "Veronica-Drive-In-Show". In 1975 werd het nummer nogmaals op single uitgebracht (met 21 jingles als B-kant!) en stond het 8 weken in de Top 40 met 12 als hoogste positie. 

© 2016 TTZL


Wikipedia EN: Cliff Nobles
Wikipedia EN: MFSB
Wikipedia NL: MFSB
YouTube: The Horse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten