Zoeken in deze blog

zondag 9 oktober 2016

#204: Henry Rollins - Get In The Van (1994)

"Muzikant, schrijver, journalist, uitgever, acteur, radio presentator, 'spoken word artist', activist.....Henry Rollins is het allemaal." 

Zo begon ik mijn blog #80 over een album van de Rollins Band. Deze keer wil ik het hebben over Henry Rollins als 'spoken word artist'. 

Zijn verschijning zet je wellicht op het verkeerde been, maar Henry Rollins is een gelover in de kracht van het woord en een fervent lezer en schrijver. Daarnaast treedt hij sinds 1985 ook op met 'spoken word performances'. Door zijn prachtige manier van vertellen en goede timing zijn deze geweldig om naar te luisteren en kun je ze ook rustig meerdere keren horen. 

Luister bijvoorbeeld naar Misunderstanding, een hilarisch verhaal over een optreden van Black Flag in Zagreb. Of naar het mooie relaas Van Halen over de gelijknamige groep.

Echt onder de indruk ben ik van de gesproken versie van zijn boek over de Black Flag-periode, Get In The Van. In 2½ uur tijd loodst hij je door de periode 1981-1986 en vertelt hij op zo'n boeiende manier dat je het gevoel hebt het zelf mee te maken. 

In deze promo film krijg je al een aardig beeld van de inhoud van het boek en de 2CD, maar luister vooral ook naar de avonturen van Black Flag in Engeland om het te ervaren: UK Tour, part 1 / UK Tour, part 2 / UK Tour, part 3

Als je geïnteresserd bent geraakt kun je voorlopig vooruit met alle video's op YouTube zoals: Live at Wacken Open Air 2013 (62 min.) en Critical Conversations (at Soka University) (87 min.).

© 2016 TTZL


Officiële website: Henry Rollins
Wikipedia EN: Rollins Band / Henry Rollins
Wikipedia NL: Rollins Band / Henry Rollins


Youtube: Misunderstanding [Live at McCabe's - 1992]
YouTube: Van Halen [Provoked - 2008]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten