Zoeken in deze blog

zaterdag 11 maart 2017

#226: Max 'n Specs - Don't Come Stoned And Don't Tell Trude! (1980)

Bij het catalogiseren van mijn vinyl singles (op Discogs) kwam ik een bijna vergeten plaatje tegen van Max 'n Specs. Het leek me leuk om daar een blog over te schrijven, maar dan is het wel handig als je er iets over weet te vertellen.

En ik wist eigenlijk weinig tot niets van het duo en het nummerNou is dat tegenwoordig meestal niet zo moeilijk, want dan google je dat gewoon even. Maar heel soms helpt dat ook niet zo heel veel want over Max 'n Specs kon alleen het volgende vinden.

Het duo bestond uit de in Nederland wonende Robin Lent en Lorenzo Mills. Lent speelde in de band Robinson Cruiser (die een soort AOR maakte, luister maar naar Wind & Crows) en Mills maakte deel uit van American Gypsy, een groep van in Nederland wonende Amerikanen. Daarmee maakte hij nummers als Inside Out en later ook nog de weinig indrukwekkende solo-single Give It Up Girl.

Samen maakten Lent en Mills in 1980 een succesvolle single (8 weken in de Top 40, hoogste positie nr. 13) over twee kruimeldieven die een grote slag willen slaan. Maar dan moet je natuurlijk wel helder zijn en het niet aan je vriendin vertellen, oftwel Don't Come Stoned And Don't Tell Trude! Ik vind het nog steeds een leuk nummer, maar dat heeft waarschijnlijk meer te maken met hoge novelty-gehalte en nostalgie dan met de muzikale kwaliteiten.

Ik was wel verrast door de componist is van het nummer: Ilja Gort. Hij is tegenwoordig vooral bekend als wijnboer en schrijver van boeken over wijn, maar vroeger zat hij in de band After Tea, bekend van onder andere Not Just A Flower In Your Hair. Daarnaast heeft hij ook muziek voor reclames gecomponeerd en was medeverantwoordelijk voor Het Yogho Yogho Lied.



© 2017 TTZL


Muziekencyclopedie: Max 'n Specs

YouTube: Don't Come Stoned And Don't Tell Trude! [TOPPOP clip]

YouTube: Give It Up Girl [Lorenzo Mills]
YouTube: Wind & Crows [Robinson Cruiser]
YouTube: Inside Out [American Gypsy]
YouTube: Not Just A Flower In Your Hair [After Tea]
YouTube: Het Yogho Yogho Lied [Ilja Gort, Hans van Hemert en Piet Souer]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten