Zoeken in deze blog

zondag 23 juni 2019

#345: MCMXCII ‎- Ich Bin Von Kopf Bis Fuss Auf Liebe Eingestellt, Ich Bin So Schön (1992)

In 1930 zingt Marlene Dietrich in de film Der blaue Engel het lied Ich bin von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt (van Friedrich Hollaender) en zij wordt er op slag wereldberoemd mee. 

Meer dan zestig jaar later pikken vier Nederlandse producers (Eric van TijnJochem FluitsmaEd Smidt en Ad de Feijterhet nummer op en onder de éénmalig gebruikte projectnaam MCMXCII maken ze in 1992 het nummer Ich Bin Von Kopf Bis Fuss Auf Liebe Eingestellt, Ich Bin So Schön.

Het nummer is voor mij een heerlijke guilty pleasure. Natuurlijk, het is zo fout als wat, maar het klinkt tegelijk ook onweerstaanbaar lekker. Mijn favoriete versie is toch wel de Radio Edit met het stuwende ritme en de heerlijk overdreven gezongen tekst. Muzikaal gezien komen alle dance-clichés voorbij, maar doordat het bewust gebeurt wordt het juist leuk.

In de Club Mix ligt het tempo aan het begin veel lager en ook later houdt het een relaxte sfeer. De EQ-Lazer Mix en de Dee-Organ-Lite Mix zijn dan weer veel energieker en geven weer een andere blik op dezelfde track. Meestal houd ik niet zo van al die verschillende mixen, maar deze verschillen genoeg van elkaar om het interessant te houden.

Op internet is verbazingwekkend weinig te vinden over dit project/nummer (op de website van de Top 40 is er bijvoorbeeld niets over te vinden, dus ik denk dat het geen hit geworden is). Over de aanleiding of achtergrond van dit nummer weet ik ook nu nog niets, maar misschien hoort dat ook wel bij zo'n curiosum.

© 2019 TTZL


Discogs profielen: Eric van Tijn / Jochem Fluitsma / Ed Smidt / Ad de Feijter

YouTube: Radio Edit

YouTube: Club Mix
YouTube: EQ-Lazer Mix
YouTube: Dee-Organ-Lite Mix 

YouTube: Ich bin von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt [Marlene Dietrich]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten