Zoeken in deze blog

zondag 9 juni 2019

#343: Jack White - Acoustic Recordings 1998-2016 (2016)

Na een succesvolle periode met The White Stripes gaat het met de solocarrière van Jack White ook voor de wind. En ook zijn andere projecten als The Raconteurs en The Dead Weather kunnen op bijval rekenen.

Na twee soloalbums* was er in 2016 was er ineens het dubbele tussendoortje Acoustic Recordings 1998-2016 waarop hij zowel materiaal van bovengenoemde groepen als van zijn eerste twee solo-albums heeft verzameld.
Blunderbuss en Lazaretto, zie blog #84

De compilatie is chronologisch van opzet en begint daarom met nummers van The White Stripes zoals Sugar Never Tasted So Good, Hotel Yorba en You've Got Her In Your Pocket. Maar er staan ook non-album tracks op zoals het solo-nummer Never Far Away voor de soundtrack van Cold Mountain en een akoestische mix van Love Is The Truth, een nummer voor een Australische Coca Cola reclame.

Via onder andere een 'acoustic mix' van Carolina Drama van The Raconteurs komen we bij de solo-albums van Jack White. Ook hier niet alleen albumversies van de tracks, maar ook 'alternate' mixes. Wij krijgen ook de gehele akoestische versie van Just One Drink waarvan op de Lazaretto Ultra-LP alleen de intro te horen was voordat de elektrische versie van het nummer verder gaat (lees blog #84 voor de daar gebruikte dubbele groef techniek).

Normaal gesproken ben ik niet zo'n liefhebber van verzamelalbums, maar van deze thematische compilatie, met een flink aantal afwijkende versies van nummers, wordt ik wel blij.


© 2019 TTZL


Officiële website: Jack White
Wikipedia EN: Jack White
Wikipedia NL: Jack White

Geen opmerkingen:

Een reactie posten