Zoeken in deze blog

zondag 11 juli 2021

#452: Jack White and The Electric Mayhem - You Are The Sunshine Of My Life (2016)

Het is toch vreemd dat er soms zo'n groot verschil zit tussen de werkelijkheid en hoe het zich in je herinnering heeft genesteld. Neem nou The Muppet Show. Ik dacht dit een heel lang lopende serie was geweest, terwijl het in feite maar vijf seizoenen (1976-1981) heeft bestaan. Maar het is wel uitgegroeid tot een fenomeen dat nog steeds bekeken wordt. Niet gek dus dat een paar keer geprobeerd is om het nieuw leven in te blazen, onder andere met Muppets Tonight (1996-1998) en The Muppets. (2015-2016), maar het werd telkens geen doorslaand succes.

De laatste show bestaat uit maar zestien afleveringen, maar heeft wel een paar leuke muzikale optredens opgeleverd, zoals Bad Reputation van Joan Jett en Learn To Fly van Dave Grohl, inclusief hilarische 'drum battle' met Animal. In de laatste aflevering kwam Jack White langs en hij speelde, samen met huisband The Electric Mayhem en The Muppets, het Stevie Wonder nummer You Are The Sunshine Of My Life.

Blijkbaar beviel dat Jack White zo, dat hij er een single van uitbracht op zijn eigen Third Man Records label. Op de b-kant staat You Are The Sunshine Of My Life inclusief The Muppets, maar op de A-kant staat een puur muzikale versie van You Are The Sunshine Of My Life met alleen The Electric Mayhem. Hierop is te horen hoe veelzijdig de stem van White is en hoe hij enerzijds heel knap dicht bij het origineel blijft terwijl hij er toch typische die Jack White elementen aan weet toe te voegen.

De mooiste versie is natuurlijk de 7" vinyl, maar de single is ook als digitale download uitgebracht en is te beluisteren via de streaming platforms. 

© 2021 TTZL


Officiële website: Jack White
Wikipedia EN: Jack White
Wikipedia NL: Jack White

YouTube: 
You Are The Sunshine Of My Life [JW and TEM]
YouTube: You Are The Sunshine Of My Life [JW and TEM featuring The Muppets]

YouTube: You Are The Sunshine Of My Life [clip uit 'the muppets' tv-serie]
YouTube: Bad Reputation [Joan Jett]
YouTube: Learn To Fly [Dave Grohl]
YouTube: You Are The Sunshine Of My Life [Stevie Wonder]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten