Zoeken in deze blog

zondag 26 december 2021

#476: The Frank Cunimondo Trio Featuring Lynn Marino - Feelin' Good (1971/1997)

Voorjaar 1997 stond ineens The Frank Cunimondo Trio Featuring Lynn Marino zes weken in de Nederlandse Top 40 (hoogste plek: #20) met een opname uit 1971. Dit was het gevolg van een reclame van Brand bier waarin het nummer werd gebruikt.

Frank Cunimondo speelde jazzpiano in de omgeving van Pittsburgh vanaf de jonge leeftijd van 13 jaar, ondere andere in het orkest van Billy May. Hij was ook actief aan de oostkust van de VS en speelde in clubs in New York City in de jaren zestig. Eén van die optredens in een New Yorkse club leidde tot een optreden in The Tonight Show met Johnny Carson in 1963. 

Vanaf 1968 bracht Cunimondo drie albums uit van zijn trio op zijn eigen Mondo platenlabel voordat hij in 1971 een album opnam met een 19-jarig vocaal talent: Lynn Marino. Het is dit album waarvan de track Feelin' Good is gehaald die werd gebruikt in de reclame. Het nummer heeft een wat hoekig ritme en een aparte zanglijn, maar heeft iets inherent opgewekts dat perfect past bij de beelden van de reclame en het moment van uitbrengen (de ontluikende lente). Het nummer sloeg ook buiten Nederland aan en werd in meerdere landen een onverwachte hit.

Als tweede nummer op de single is nog een track van het album gekozen: Beyond The Clouds. Ook dit nummer laat horen dat het trio en de zangeres een goede combinatie vormen en maakt bij hernieuwde beluistering nieuwsgierig naar het hele album. Gelukkig blijkt het heruitgave-label MusicOnCD in 2017 het album te hebben heruitgegeven, net als het daaropvolgende album uit 1975: Sagittarius

Meestal is reclame alleen maar een hinderlijke onderbreking van je kijkervaring, maar soms brengt het ook een onverwacht genoegen!

© 2021 TTZL


Wikipedia EN: Frank Cunimondo

YouTube: Feelin' Good

YouTube: Feelin' Good [Brand Commercial]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten