Zoeken in deze blog

zondag 10 augustus 2014

#92: Bram Tchaikovsky - Sarah Smiles (1978)

Bram Tchaikovsky (de als Peter Bramall geboren zanger/gitarist) begon zijn carrière in de Britse punk/pubrock-band The Motors (die in Nederland in 1978 een klein hitje scoorden, maar daarover een andere keer meer). 

Na zijn vertrek uit de band midden 1978 ging hij solo en bracht hij in hetzelfde jaar een 12 inch EP uit van het nummer Sarah Smiles. Het nummer werd geen succes, behalve in Nederland waar het in april 1979 tot nummer 32 in de Top 40 reikte.

Het nummer kent een fijn gitaarintro waarna drums en bas invallen. De bas blijft trouwens het hele nummer door een prominente rol spelen. De gedubbelde zang maakt het geheel lekker vol en het is nog steeds een heerlijk nummer met lekkere breaks. Het nummer is nog steeds redelijk bekend in Nederland en in 2000 en 2001 behaalde het zelfs een notering in de Top 2000. 

Waar Sarah Smiles soms wat meer naar pop neigt daar gaan de andere twee nummers meer richting punk/pubrock. 

Turn On The Light gaat fel van start, kent een veel hoger tempo en is als geheel veel ruiger. Bloodline heeft dan weer een trager slepend tempo, maar heeft weer een gaaf klinkend 'metalen' gitaargeluid.

Behalve een hitje in de Verenigde Staten met Girl Of My Dreams kende hij verder weinig succes en na zijn derde album in 1981 heeft Bram Tchaikovsky de muziekbusiness verlaten. 


© 2014 TTZL


Official website: Bram Tchaikovsky

Wikipedia EN: Bram Tchaikovsky
Youtube: Sarah Smiles
Youtube: Turn On The Light
Youtube: Bloodline
Youtube: Girl Of My Dreams

Geen opmerkingen:

Een reactie posten