Zoeken in deze blog

zondag 3 augustus 2014

#91: Time Zone - World Destruction (1984)

"The Godfather", "Amen Ra of Hip Hop Kulture" en "The Father Of Electro Funk" zijn enkele van de bijnamen van hip hop grootheid Afrika Bambaataa. De groep Time Zone was een nevenproject van hem.

In het Time Zone project werkte Afrika Bambaataa in steeds wisselende samenstellingen, maar voor deze single was de combinatie heel verrassend. Bambaataa was een nieuwe track aan het voorbereiden (de tweede single) en sprak hierover met producer en bassist Bill Laswell. Die kwam aan boord en toen Bambaataa stelde dat hij iemand nodig had die "really crazy" was wist Laswell wel iemand: John Lydon, bekend van de Sex Pistols en Public Image Ltd. En zo geschiedde.

Het resultaat was een geweldige single met een boodschap die ook werd uitgedragen in de videoclip: World Destruction. Muzikaal is het een mengeling van de muziek van Bambaataa, Laswell en Lydon wat op zich al vrij uniek is. Des te opvallender dat het ook nog uitstekend werkt.

Op de 12" die verscheen stonden een "full version" en "extended version" en er verscheen ook nog een "club version", maar krachtiger dan de korte versie ondersteund door de beelden wordt het niet.

World Destruction van Time Zone is misschien een voetnoot in de muziekgeschiedenis, maar wel een hele interessante.

© 2014 TTZL


Official website: Afrika Bambaataa

Wikipedia EN: Time Zone
Youtube: World Destruction (videoclip)
Youtube: World Destruction (full version)
Youtube: World Destruction (extended version)
Youtube: World Destruction (club version)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten