Zoeken in deze blog

zaterdag 6 juni 2015

#135: The Muppets - Mahna Mahna (1976)

Zing "Mahna Mahna" en bijna iedereen zal het kunnen aanvullen met "do-do-be-do-do". Het nummer waarmee de allereerste aflevering van The Muppet Show in 1976 opende zit bij velen in het geheugen gegrift.

Het nummer Mahna Mahna was de eerste sketch van de show en werd uitgevoerd door "Mahna Mahna & The Snowths". Ondanks de grote bekendheid heeft het nummer in Nederland nooit in de hitparade gestaan.

Maar was Mahna Mahna een origineel nummer? Nee, in een aflevering van Sesame Street in 1969 zat al een versie Mahna Mahna. En ook dat nummer was niet het origineel. Het is namelijk een jaar eerder geschreven door Piero Umiliani voor de soundtrack van de Italiaanse film Svezia, inferno e paradiso (Sweden: Heaven and Hell). Daar is Mahna Mahna de achtergrondmuziek voor een scène in een sauna.

Ook blijken er versies te bestaan van Henri Salvador (als "Main Non Mais Non"), Giorgio Moroder, Hot Butter en vele, vele anderen waaronder de metal-versie van Skin.

Er is er wat mij betreft echter geen één die in de buurt komt van de Muppet-versie uit 1976, zeker in combinatie met de beelden van Mahna Mahna & The Snowths.

© 2015 TTZL


Officiële website: The Muppets
Fan website: Muppet Central
Wikipedia NL: The Muppet Show
Wikipedia EN: The Muppet Show
YouTube: Mahna Mahna (1976: The Muppet Show)
YouTube: Mahna Mahna (1969: Sesame Street)
YouTube: Mahna Mahna (1968: soundtrack Svezia, inferno e paradiso)
YouTube: Mais Non Mais Non (1969: Henri Salvador)
YouTube: Mahna Mahna (1968: Giorgio Moroder)
YouTube: Mahna Mahna (1972: Hot Butter)
YouTube: Mahna Mahna (1996: Skin)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten