Zoeken in deze blog

zondag 18 november 2018

#314: Cerrone - Love In C Minor (1976) / Love And Kisses - Love And Kisses (1977)

Het eerste wat mij opviel toen ik aan dit blog over twee eurodisco-platen begon waren de hoezen. Zou je dit soort afbeeldingen heden ten dage, waarin de morele verontwaardiging altijd op 'aan' staat, nog kunnen gebruiken? Het is in ieder geval een mooi tijdsbeeld van midden jaren zeventig.


Alec R. Constandinos (geboren als Alexandre Kouyoumdjiam in Egypte) werd eind jaren zeventig kortstondig de spil van de eurodisco. Hij maakte naam door samen met Cerrone het nummer Love In C Minor te schrijven dat in zijn geheel de a-kant van Cerrone's gelijkname debuutalbum zou vullen. De singleversie van het nummer werd een hit in heel Europa (#12 in de Nederlandse Top 40) en de naam van Cerrone en Costandinos was gemaakt.

Het nummer start met een paar vrouwen die in een club praten over de aanwezige mannen en na zo'n  anderhalve minuut start de muziek. Typische elementen als een stampende vierkwartsbeat, overdadige strijkers, vrouwenkoortjes en -gekreun zijn aanwezig, net als vele breaks waarin blazers prominent aanwezig zijn. 

Op de b-kant van het album staat het vergelijkbare nummer Midnite Lady, alleen ligt hier in de breaks de nadruk meer op toetsen en gitaar. Veel beter dan dit is eurodisco niet geworden. Het tweede nummer op deze kant is Black Is Black, een cover van het nummer van de Spaanse groep Los Bravos. Deze cover vind ik niet erg geslaagd, het origineel van Black Is Black blijft veel en veel beter. 

Door het succes van Love In C Minor kreeg Constandinos een eigen platencontract en maakte hij een gelijknamig debuutalbum onder de naam Love And Kisses. Op dit album keren dezelfde elementen weer terug in de twee tracks I've Found Love (Now That I've Found You) en Accidental Lover. Eerstgenoemde track werd ook een hit in Europa en reikte in Nederland ook tot #12 in de Top 40. Een jaar later scoorde Love And Kisses nog een keer met Thank God It's Friday, het titelnummer van de film Thank God It's Friday.

Eurodisco natuurlijk 'foute muziek', maar ik kan daar ook veel plezier aan beleven, zoals ik al eerder bekende in de blogs #199#203 en #249. Het is gewoon lekker om, alleen al vanwege nostalgische redenen, af en toe weer eens Cerrone of Love And Kisses te draaien.

© 2018 TTZL


Officiële website: Cerrone / Alec R. Constandinos
Wikipedia EN: Cerrone / Alec R. Constandinos
Wikipedia NL: Cerrone / Alec R. Constandinos

YouTube: Love In C Minor [Cerrone]
YouTube: Black Is Black [Cerrone]
YouTube: Midnite Lady [Cerrone]

YouTube: I've Found Love (Now That I've Found You) [Love And Kisses]
YouTube: Accidental Lover [Love And Kisses]

YouTube: Black Is Black [Los Bravos, 1966]
YouTube: Thank God It's Friday [Love And Kisses, 1978]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten