Zoeken in deze blog

zaterdag 2 december 2023

#577: Worthy - Swing Chord (2009)

Ik bestel wel eens pak tweedehands vinylplaten via internet bij een kleine winkel of een particuliere verkoper. Soms doen ze dan als bescherming aan de buitenzijden van het pak twee 'onverkoopbare' platen als bescherming. Die twee platen krijg je er dus als het ware gratis bij.

Meestal is het wel duidelijk waarom deze platen niet verkocht zijn en als buffermateriaal dienen, maar soms zitten er opmerkelijke exemplaren tussen.

Bij één van die aankopen waren er twee zogenaamde white label 12"-es meeverpakt. Op de labels staat alleen een handgeschreven tekst die als ook als matrixnummer in het vinyl is gekrast.

Vroeger zou je vrij kansloos geweest zijn om te achterhalen waar je mee van doen had, maar nu kon ik zoeken in de Discogs database. Bij één ervan bleek het te gaan om de 12" Swing Chord van Worthy.

Hij/Zij blijkt een DJ, producer en labeleigenaar te zijn uit San Francisco. De Discogs discografie vermeld één album en een groot aantal singles, zowel fysiek als digitaal uitgegeven vanaf 2007.

De Swing Chord 12" is van 2009 en bevat twee tracks: Ah Chord en La Swing. Het zijn tracks uit het minimal techno genre en alhoewel ik betere voorbeelden ken, zijn deze prima te verteren. Ondanks het 'minimale' karakter zitten er voldoende kleine variaties in om het spannend te houden. Ik betwijfel of ik deze plaat zelf gekocht zou hebben, maar om er deze manier kennis mee te maken was toch leuk.

© 2023 TTZL

Officiële website: Worthy
Discogs: Worthy

YouTube: Ah Chord
YouTube: La Swing
Spotify: Swing Chord


Geen opmerkingen:

Een reactie posten